Mittwoch, 24. Dezember 2014

Japanese Potato Salad

Heute hab ich zum Fondue noch einen japanischen Kartoffelsalat ausprobiert.

Ist wirklich extrem lecker, hat geschmacklich mit unserem Kartoffelsalat aber überhaupt nichts gemeinsam.


Japanese Potato Salad



Originalrezept von 




 Ingredients
1 large russet potato
1/8 medium onion (chopped)
5 tsp pickles (chopped)
0.15 lb ham (about three thin slices, chopped into tiny rectangles)
2 eggs


Spices
6 tsp Japanese mayonnaise, such as Kewpie
1/4 tsp salt
dash pepper


Preparation

Boil potatoes until they are soft inside (about 20-30 mins. check softness by inserting a chopstick through the potato). Afterward, remove the skin (wear gloves if they are too hot)


Add onions and mix while potatoes are still warm



Boil eggs, crush, and mix with mayonnaise, pickles, ham and add to potatoes
Add salt, pepper (adjust to taste)







Als Variation schlägt Mai von Japan Food Addict die Zugabe von Orangen oder Äpfel vor. Dieser Salat wird auch gern im Sandwich gegessen.



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