So jetzt mal ein Rezept aus der Experimental-Küche :)
Miso Cookies - kann das gutgehen? Ich wollts wissen und habe sie nachgebacken:
Miso Cookies
- 2 Tbsp Miso paste (30-40g)
- 1/2 cup butter, room temperature (115g)
- 1/2 cup sugar (100g)
- 1/2 egg
- 1 1/2 cup all purpose flour (200g)
- 1/2 tsp baking soda
- raw sugar
Beat Miso, butter, and sugar in a bowl until creamy. Add egg and beat some more.
Then add flour and baking soda, and mix until dough comes together.
Slice the cookie dough into 1/2" thick rounds. Place cookies on a sheet pan lined with parchment paper.
Bake in preheated oven at 350F (175C) for 12-15 minutes.
Cut the dough in half and shape into a 2" round log, using flour if the dough is sticking (or cool it in the fridge for 30 minutes to firm). Roll and coat with raw sugar.
Wrap with plastic and refrigerate for a couple of hours.
Slice the cookie dough into 1/2" thick rounds. Place cookies on a sheet pan lined with parchment paper.
Bake in preheated oven at 350F (175C) for 12-15 minutes.
Kann man Miso in Keksen verwenden - ich sage ja.
Allerdings nicht in diesen ^^
Ich hatte mir vielleicht einen etwas salzigen Geschmack erwartet, aber diese Kekse schmecken nach gar nix.
Nicht süß, nicht salzig, einfach nix.
Aber vielleicht auch einfach deshalb, weil wir Europäer uns unter Keksen halt etwas Süßes vorstellen...
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